Home > Uncategorized > “So lucky” wasn’t lucky :(

“So lucky” wasn’t lucky :(

Locul 12. Așa s-a clasat Republica Moldova în Finala concursului Eurovision. În ciuda prognozării postului CNN că Moldova ar fi fost una dintre cele 4 favorite la concurs, formația Zdob și Zdub nu a reușit să ocupe un loc în primii 10. Astfel, oricine ar merge să reprezinte țara noastră anul viitor la Eurovision va trebui să treacă întâi de preselecție!

Republica Moldova a luat puncte semnificative din partea României (12), Italia, Marea Britanie, Irlanda – câte 8 pct, Rusia, Ucraina, Bielarus, Azerbaijan – câte 7 pct, Slovacia, Georgia, Austria, Portugalia – câte 5 pct. Localnicii noștri au dat maxim punctaj României (12), după care Azerbaijanului (10), și, în final, Ucrainei (8). Anul acesta Rusia a primit 7 puncte de la Republica Moldova, și alea, după părerea mea, din alte motive decât o prezentare reușită pe scena din Dusseldorf! Rușinos a fost că Geta Burlacu, cea care a telecomunicat rezultatele televoting-ului Moldovei, s-a pierdut pentru câteva secunde bune dar a reușit să-și revină înainte de a atinge culmea penibilului. Așa se întâmplă, de obicei, atunci când vrei să arăți ce nu ai și poți, Geta!

După părerea mea, Azerbaijan-ului a meritat câștigul. Cu o piesă reușită s-au mai evidențiat Suedia, Marea Britanie, România, Germania și Ucraina. Nouă ne rămâne doar să felicităm câștigătoarea Eurovision 2011 – Azerbaijan, să mulțumim fraților noștri de peste Prut pentru solidaritate și sprijin (nu m-am aștaptat în niciun moment la mai puțin), să mulțumim și Zdubilor noștri pentru prestația destul de reușită pe parcursul concursului și să dorim succese Baku-ului în organizarea evenimentului Eurovision 2012.

Advertisements
Categories: Uncategorized
  1. Alex
    May 15, 2011 at 8:53 am

    Regula calificarii automate in finala nu mai exista de ceva timp, deci corecteaza eroarea. Vezi pe wikipedia “Only the “Big Five” countries automatically qualified for the final.” Nu conteaza ce loc ocupi pentru cel ce vine din spate.

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: