Home > Uncategorized > Minus încă unul la PLDM?

Minus încă unul la PLDM?

Nu mai știu deja dacă mă surprinde sau îmi pare ceva firesc. Se știe dintotdeauna că politica este un lucru murdar, fiind strâns legată de 2 lucruri care până și în ziua de astăzi conduc lumea: Banii și Puterea. Și fiecare schimbare care are loc pe această arenă, fie că este bruscă sau demult intuită, stârnește un scandal de proporții.

De exemplu astăzi, nici nu intuiam ce mă aștepta să cunosc odată ajunsă acasă. Trecând pe bd Ștefan cel Mare, mai exact, prin regiunea Parlamentului și Președinției, am dat peste câțiva politicieni pe care cred că orice cetățean al RM care privește cel puțin un program de știri pe zi i-ar recunoaște. Nu voi da nume aici, însă trebuie să recunosc că mi s-a părut suspectă atâta agitație. Nu știu dacă are vreo legătură cu acea știre ce m-a întâmpinat odată ce am intrat acasă, însă asta mi-a atras atenția.

Cred că până acum toți ați ghicit despre ce e vorba. Mihai Godea, prim-vicepreședintele PLDM a anunțat printr-o conferință de presă că va candida la alegerile locale. Pentru mulți dintre noi asta nu ar fi o noutate până nu s-ar pomeni de determinativul ”independent”, însă pentru Vlad Filat, președintele PLDM, se pare că da, este ceva nou. Nu știu cum vi se pare vouă, însă mie parcă nu-mi vine a crede că singura sursă ce l-ar putea informa pe prim-ministrul nostru în legătură cu ce se petrece la dânsul în partid este o conferință de presă.

Rămasă intrigrată de pe urma acestei Mega-Știri, ce sunt sigură că nu v-a rămâne nesimțită ci va lăsa un impact puternic asupra alegerilor locale din 5 iunie, am privit la Publica TV o emisiune în direct cu autorul acestei bombe preelectorale – Mihai Godea și analistul politic – Igor Boțan.Voi redacta aici aproximativ întrebările  la care a fost supus Godea, atât din partea prezentatorului emisiunii, cât și din partea Dlui Boțan împreună cu răspunsurile respective primite (pe care, prezentatorul din motive necunoscute – fie emoții, fie ”larga experiență” în politică, l-a numit Botan, dar asta nu ne mai miră).

1. Ce v-a determinat să vă înaintați candidatura la primăria mun. Chișinău în calitate de candidat independent?

Godea: În primul rând, este vorba de neseriozitatea partidelor din AIE. În alianță lucrurile nu merg cum trebuie. Timp de 2 ani nu s-a purtat nicio discuție serioasă pe marginea reformelor ce ar trebui implementate pentru scoaterea țării din impas. Cred însă cu certitudine că nu este târziu încă pentru țara noastră. Asta m-a determinat să fac acest pas.

2. Pe cine învinuiți că s-a ajuns aici?

Godea: Suntem vinoveți cu toții în aceeași măsură. În primul rînd imi reproșez mie de faptul că în anumite momente nu am fost mai tranșant, mai radical.

3. Are vreo legătură Dl Filat că v-ați depus candidatura la primărie în calitate de candidat independent și nu candidat din partea PLDM? Sunteți împotriva candidaturii propuse de PLDM – Dl Victor Bodiu?

Godea: Categoric nu sunt împotriva candidaturii Dlui Victor Bodiu. A fost decizia Consiliului Național al partidului. Partidul și-a făcut datoria în legătură cu alegerile locale. Și chiar nu am avut o problemă de comunicare cu Dl Filat.

Astăzi am simțit însă că sunt o persoană foarte importantă. Sunt urmărit. Nu vreau să acuz pe nimeni.

4. Sprijiniți ce a spus Dl Tănase anterior, înainte de a ieși din PLDM?

Godea: Nu voi comenta declarațiile nimănui. Pot susține, însă, că există carențe în procesul decizional al partidului.

5. Plecați de bună voie și nesilit de nimeni?

Godea: Nu! Încă nu am plecat – formal sunt încă în PLDM. Nu-mi voi depune demisia. Partidul, însă, poate demite.

6 . Cum comentați comentariile Dlui Dodon că ”Alianța se scufundă, iar șobolanii părăsesc corabia”?

Godea: Eu simt că în situația pe care o avem astăzi, există pericolul să revină comuniștii. Știu că reacția mea îi deranjează. Însă ei uită cum au guvernat țara, și în special, primăria mun. Chișinău și proiectele dezastruoase pe care le-au implementat. Eu țin să le-o amintesc.[…] Nu admit sub nicio formă revenirea comuniștilor la putere, nu concep nicio alianță nouă.

7. Cu cine mergeți în campania electorală?

Godea: Merg EU!:) Nu merg cu sprijinul niciunui partid. Am la dispoziție maxim o săptămână pentru pregătiri. În următoarele 2 zile persoane îmbrăcate în alb vor colecta semnături prin Chișinău.

8. Pe cine mizați din alegători?

Godea: mizez pe cei ce cred că Moldova poate reveni. Până acum nu a reușit pentru că nu s-a dorit cu adevărat. Primăria mun. Chișinău a suferit din cauza unei guvernări incompetente, superficiale. Administrația publică locală nu a făcut ordine. Problemele moștenite nu au mai fost radicate pe parcurs.

9. Ce ar câștiga un alegător votându-vă?

Mă simt în capacitate să imprim responsabilitate, eficiență. Mizez pe capacitatea mea de convingere a persoanelor, pe persoanele ce au încredere în mine și pe discuțiile cu electoratul.

Dupa părerea mea, Dl Godea a fost foarte scurt, prompt și diplomat în răspunsurile lui. Eu sunt sigură că există o groază de lucruri de spus, motive și conflicte de interese ce stau în spatele părăsirii PLDM-ului atât de Godea, cât și de predecesorii săi – Vitalie Nagacevschi, Alexandru Tănase și Călin Vieru. Mă întreb cine urmează? Leancă? Va avea curajul? În acești oameni eu vedeam echipa puternică a PLDM-ului, punctul forte al acestui partid. Care va fi soarta acestui partid? Cum va acționa Filat?

Advertisements
Categories: Uncategorized
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: